flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області стягнув на користь АТ «Харківобленерго» більше 3 млн грн

22 червня 2020, 15:29

 Господарський суд Харківської області задовольнив позов Акціонерного товариства «Харківобленерго» до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення заборгованості в розмірі понад 3 млн грн за порушення умов договору підряду.

 21 березня 2019 року, між сторонами було укладено договір підряду. Підприємство повинно було виконати роботи з технічного переоснащення високовольтної лінії 110 кв «Шпаківка-Богодухів», а Харківобленерго прийняти і оплатити роботи. Однак, відповідач так і не приступив до виконання робіт в терміни.

 "Згідно з п.7.2 Договору в разі неналежного виконання умов Договору Підрядник сплачує 10% від вартості договору, а в разі здійснення попередньої оплати Підрядник повертає Замовнику кошти з урахуванням індексу інфляції",– повідомили в прес-службі суду.

 Перевіривши нарахування, які складаються з суми боргу та штрафних санкцій, суд вирішив, що нарахування не суперечать вимогам чинного законодавства і вирішив задовольнити позов на користь Акціонерного товариства «Харківобленерго».

Адреса матеріалу: https://vecherniy.kharkov.ua/news/170723/