flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Харківської області стягнув з підприємства більше 1,6 млн грн за неправомірне користування землею

07 липня 2020, 12:14

 Господарський суд Харківської області розглянув позов керівника Харківської місцевої прокуратури № 6 в інтересах держави в особі Пісочинської селищної ради до приватного акціонерного товариства про стягнення понад 1,6 млн грн безпідставно збережених грошових коштів.

 З 1 липня 2017 року по 1 травня 2019 року підприємство використовувало земельну ділянку загальною площею 4,5 га в смт Пісочин з метою обслуговування нежитлових будівель без правовстановлюючих документів та не сплачувало орендну плату.

 Земельна ділянка належить Пісочинській селищній об'єднаній територіальній громаді на праві комунальної власності. Місцевий бюджет був позбавлений доходу, який може бути використаний для задоволення насущних потреб територіальної громади.

 «Згідно зі статтею 125 Земельного Кодексу України, виникнення права власності на земельну ділянку, право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав. Технічна документація приватним акціонерним товариством так і не була виготовлена, а договір оренди щодо користування земельною ділянкою комунальної власності так і не був укладений», ­ повідомили в прес-службі суду.

 Суд вирішив задовольнити позов і стягнути на користь Пісочинської селищної ради понад 1,6 млн грн безпідставно збережених грошових коштів.

Адреса матеріалу:https://vecherniy.kharkov.ua/news/171232/

depoХарьков