flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд стягнув з КП «Харківські теплові мережі» понад мільйон гривень

14 липня 2020, 12:29

 Господарський суд Харківської області задовольнив позов Державного вищого навчального закладу «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» до Комунального підприємства «Харківські теплові мережі» про стягнення понад мільйон гривень за несплату послуг з технічного нагляду.

 03.05.2019 між КП «Харківські теплові мережі» та Державним вищим навчальним закладом "Придніпровська державна академія будівництва та архітектури" було укладено договір про закупівлю послуг, за умовами якого виконавець зобов'язався  надати замовнику послуги з технічного нагляду, а саме провести обстеження будівель та споруд (димових труб) з визначенням їх фактичного технічного стану і видати звіти та скласти паспорти їх технічного стану, а замовник повинен розрахуватися за надані послуги.

 Згідно з умовами договору у разі невиконання або неналежного виконання своїх зобов’язань за Договором сторони несуть відповідальність, передбачену законодавством України та Договором. У разі несплати вартості наданих послуг замовник сплачує виконавцю пеню від вартості несплачених послуг за кожний день прострочення. Сума заборгованості сплачена не була.

 Суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, заявленими відповідно вимог чинного законодавства та підлягають задоволенню.

"Вечерний Харьков"

depoХарьков