flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд задовольнив позов прокуратури про повернення 110 га землі державі

29 липня 2020, 14:30

 Господарський суд Харківської області задовольнив позов Заступника керівника Лозівської місцевої прокуратури в інтересах Держави в особі Харківської обласної державної адміністрації про повернення земельної ділянки водного фонду площею 110 га, розташованої на території Уплатнівської сільської ради Близнюківського району.

 Земельна ділянка не мала кадастрового номеру та без внесення орендної плати використовувалась на умовах договору оренди землі. По закінченню договору оренди земельну ділянку не було повернено, внаслідок чого подальше її використання для потреб суспільства та держави після 2017 року стало неможливим.

 «Відповідно до ст. 34 Закону України «Про оренду землі» у разі припинення або розірвання договору оренди землі орендар зобов’язаний повернути орендодавцеві земельну ділянку на умовах, визначених договором»,- пояснили в прес-службі суду.

 Суд дійшов висновку задовольнити позов і повернути земельну ділянку водного фонду загальною площею 110 га державі в особі Харківської обласної державної адміністрації.

 Адреса матеріалу: https://vecherniy.kharkov.ua/news/172127/