flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Доступ до приміщення господарського суду Харківської області можливий за електронними документами у додатку «Дія»

31 липня 2020, 12:50

 Господарський суд Харківської області повідомляє, що відвідувачі суду, відтепер, можуть для доступу до приміщення суду пред’являти  електронні документи за допомогою мобільного додатку «ДІЯ».

 Відвідувачі можуть пред'явити через мобільний додаток "Дія": е-паспорт громадянина України; е-паспорт для виїзду за кордон; або е-посвідчення водія. Наявність електронних документів не потребує додаткового пред’явлення документів, що посвідчують особу, у паперовому вигляді.

 Перевірка осіб здійснюється працівниками Служби судової охорони за допомогою електронних засобів з використанням унікального електронного ідентифікатора (QR-коду).

  Інструкція з перевірки актуальності даних користувачів в додатку «Дія» з метою уникнення фальсифікації пред’явлених документів (фотографій з чужого додатку, зі схожого за інтерфейсом додатку та інше):

  1. Пред’явник завантажує додаток, знаходить свій документ та натискає на нього. З’являється QR-код.
  2. Для зчитування, необхідно запустити додаток «Дія» на іншому пристрої та натиснути на кнопку сканеру QR-коду(верхній правий куток). Після чого навести камеру на екран смартфону з QR-кодом.

  3. Внести дані документа в журнал відвідувачів або комп’ютерну програму реєстрації відвідувачів.

 

Інформацію розміщено "Судебно-юридическая газета"