flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Харківської області взяла участь в онлайн вебінарі

17 вересня 2020, 11:48

 14 вересня 2020 року Національна школа судді України спільно з Проєктом Європейського Союзу “Підтримка реформ з верховенства права в Україні (ПРАВО-JUSTICE)” провели онлайн вебінар для суддів–наставників: «Передача суддівського досвіду: методологія та практика», в якому взяла участь суддя Господарського суду Харківської області Калантай Майя Віссаріонівна.

 З вітальним словом виступила Анна Адамська–Галлант, суддя, міжнародний експерт проєкту ЄС «Підтримка реформ з верховенства права в Україні (ПРАВО-JUSTICE)».

 Галина Юровська, суддя Конституційного Суду України, розповіла про роль наставництва в підготовці майбутніх суддів.

 Валерія Бабко, суддя Деснянського районного суду міста Києва, за допомогою відеопрезентації Power Point звернула увагу на методологічні аспекти взаємодії судді-наставника та стажиста.

 Висловили свою експертну думку міжнародні експерти Драгомір Йорданов, директор Національного інституту правосуддя Болгарії (2011–2016 роки), ексміністр юстиції Болгарії та Отілія Стефанія Пакурарі, експерт з професійного розвитку та навчання суддів і прокурорів, співпрацює з Національним інститутом магістратури (Бухарест, Румунія).

 Про психологічні аспекти взаємодії судді-наставника та кандидата на посаду судді повідомив Андрій Маслюк, заступник начальника відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів, кандидат психологічних наук.

 Анна Адамська–Галлант та Ольга Шаповалова підбили підсумки вебінару.