flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Господарському суді Харківської області провели «Урок справедливості» для школярів

02 грудня 2019, 14:30
СУД ИНФО
 

У Господарському суді Харківської області провели «Урок справедливості» для школярів

13:00, 2 ДЕКАБРЯ 2019
Діти ознайомилися із місією суду в суспільстві, дізналися, які бувають юридичні професії, та побачили атрибути суддівського процесу.
У Господарському суді Харківської області провели «Урок справедливості» для школярів
 

У Господарському суді Харківської області провели другий «Урок справедливості» для учнів 6-го класу Харківського фізико-математичного ліцею №27. У ході уроку школярі дізналися, для чого потрібен суд та чому виникають судові суперечки. Про це повідомляє прес-служба суду.

Зустріли школярів працівники суду та суддя Господарського суду Харківської області Євгеній Жиляєв. Він ознайомив дітей із місією суду в суспільстві, розповів, які бувають юридичні професії, показав атрибути суддівського процесу, мантію та нагрудний знак.

«Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). Другий мультфільм «Слон проти Жирафи» розроблено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Суддя під час інтерактивної гри-дискусії запропонував дітям переглянути мультфільм «Слон проти Жирафи» та вирішити суперечку між звірами в якості судді. Діти із великим інтересом жваво обговорювали та наводили аргументи, чому правий саме їх персонаж.

Школярі винесли із заняття нові знання, дізналися, що Конституція є Основним Законом нашої держави, де записані головні права та обов’язки громадян, а рішення суду приймають професійні судді. Урок викликав багато емоцій та сформував у дітей уявлення про суд та професію судді.

Наприкінці «справедливці» отримали диплом про участь класу у заході та пам’ятні наліпки.